THL: Lauantaina ja sunnuntaina vahvistettu yhteensä 412 koronatartuntaa

Eilen THL ei pystynyt ilmoittamaan tartuntoja teknisen vian vuoksi. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Uusia koronatartuntoja on raportoitu 412, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kyse on eilen ja tänään raportoitujen tartuntojen kokonaissummasta.

Eilen tartuntoja ei pystytty ilmoittamaan teknisen vian vuoksi. THL:ltä ei tässä vaiheessa osata avata tarkemmin nyt ilmoitettujen tartuntojen jakautumista lauantaille ja sunnuntaille, mutta asiaa selvitellään. Joka tapauksessa THL:ltä huomautetaan, etteivät nyt kerrotut tartuntamäärät ole poikkeuksellisia.

Häiriön vuoksi STT ei tässä vaiheessa pysty laskemaan viikonlopulta luotettavasti tartuntojen viikoittaista kehitystä. Perjantaina THL kertoi, että viikoittaisessa vertailussa tartuntojen määrä oli ollut kasvussa. Viikon kuluessa tartuntoja oli raportoitu 1 475, mikä oli 39 enemmän kuin edeltävällä viikolla. Kahden viikon jaksolla oli raportoitu 2 911 tartuntaa eli 17 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan tapauksia on Suomessa vahvistettu nyt 17 797.

THL:n mukaan koronaviruksen ilmaantuvuus eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohti kahden viikon ajalta on Suomessa reilut 50. Suurin ilmaantuvuus, yli 90, on Uudellamaalla. Korkeita lukuja löytyy lisäksi muun muassa Lapista ja maan länsiosista.

Koronatestejä on tehty kaikkiaan yli 1 600 000.

Koronavirukseen liitettävistä uusista kuolemista kerrotaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tähän mennessä THL:n mukaan koronavirukseen on liitetty Suomessa 362 kuolemantapausta.

Perjantaina sairaalassa kerrottiin koronaviruksen vuoksi olevan 68 potilasta, joista tehohoidossa 13.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut