Suomessa torstaina 198 uutta tartuntaa – STM ja THL pitivät tilannekatsauksen

THL ja STM pitävät tilannekatsauksen koronatilanteeseen torstaina aamupäivällä. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Markus Mattlar

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan koronarokotteet tulevat maahan vähitellen. Ensimmäisessä vaiheessa rokotteita tulee hyvin vähän, yhdestä kymmeneen prosenttia tarpeesta. Tämän takia rokotejärjestystä mietitään. Nohynek kertoi asiasta sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja THL:n tilannekatsauksessa torstaina.

THL raportoi tänään 198 uutta koronavirustartuntaa. Ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan epidemia on kiihtymisvaiheessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan selvästi yli puolet viime aikojen uusista koronavirustartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Hus-alueen tartunnoista 40 prosentissa tartunnanlähde oli tiedossa, muualla maassa noin 80 prosentissa tartunnoista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut