Venäjällä jälleen yli 400 koronakuolemaa, Moskova peruu joulun ja uudenvuoden juhlat

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan suuret yleisötapahtumat kielletään pääkaupungissa ainakin tammikuun puoliväliin saakka. Natalia Kolesnikova / AFP

STT–AFP-TT

Venäjällä on kirjattu jo toisena päivänä peräkkäin yli 400 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyä kuolemantapausta. Eilisen jälkeen rekisteröity kuolemien määrä, 439, on uusi päiväkohtainen ennätys koko epidemian aikana, kertoo Moscow Times.

Uusien koronavirustartuntojen vuorokausimäärä palasi myös reilusti yli 20 000 tartunnan tasolle eilisen laskun jälkeen.

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan suuret yleisötapahtumat kielletään pääkaupungissa ainakin tammikuun puoliväliin saakka. Näin ollen Moskovassa ei järjestetä myöskään perinteisiä joulun ja uudenvuoden juhlia.

Ruotsissa 40 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Ruotsissa koronavirustartunnat ja viruksen aiheuttamaan tautiin liitetyt kuolemantapaukset lisääntyvät yhä. Kansanterveysviranomaisen mukaan vuorokauden kuluessa on kirjattu 40 uutta kuolemantapausta ja yli 4 600 tartuntaa.

Yhteensä epidemian aikana Ruotsissa kuolleita on nyt 6 122.

Kansanterveysviranomainen ilmoitti samalla antaneensa tiukemmat ohjeistukset tartuntojen hillitsemiseksi neljälle uudelle alueelle, muun muassa Värmlantiin ja Gotlantiin.

Ukrainan presidentti joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on joutunut sairaalaan koronaviruksen vuoksi, kertoo muun muassa uutistoimisto Interfax .

Zelenskyin koronavirustartunnasta kerrottiin maanantaina. Presidentin kanslia kertoi tuolloin, että presidentti voi hyvin ja jatkaa tehtäviensä hoitamista eristyksissä.

Yli 40 miljoonan asukkaan Ukrainassa on yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu yli 500 000 koronavirustartuntaa ja yli 9 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Saksassa varovaisia merkkejä tartunta-aallon talttumisesta

Saksassa on nähtävissä varovaisia merkkejä siitä, että koronavirustartuntojen aalto voi olla talttumassa. Tartuntakäyrä on tasaantumassa, mutta sairaaloissa tilanne voi tulevien viikkojen aikana pahentua, sanoi tartuntatautien asiantuntijalaitoksen Robert Koch -instituutin päällikkö Lothar Wieler torstaina.

Saksan koronarajoituksia tiukennettiin marraskuun alussa, kun muun muassa ravintolat, elokuvateatterit ja uimahallit suljettiin.

Maan päivittäiset tartuntalukemat ovat nousseet useana päivänä yli 20 000:een.

- - - -

Lähteenä myös Aftonbladet.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut