Raportti: Konflikteissa on kuollut tai vammautunut yli 90 000 lasta

Viime vuonna noin 426 miljoonaa lasta asui raportin mukaan konfliktialueilla. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo raportissaan , että 93 236 lasta on kuollut tai vammautunut kymmenen vuoden aikana konflikteissa maailmalla.

Konfliktien lapsiuhreista useat kuolivat tai loukkaantuivat ilmaiskuissa ja kranaattitulessa, jotka kohdistuivat asuttuihin alueisiin. Lisäksi maamiinat ja muut räjähteet ovat suuri syy lasten kuolemissa ja vammautumisissa.

Raportin mukaan vuodesta 2010 alkaen keskimäärin 25 lasta päivässä on kuollut tai vammautunut konflikteissa.

Viime vuonna noin 426 miljoonaa lasta asui raportin mukaan konfliktialueilla. Noin 160 miljoonaa lasta asui alueella, jossa on käynnissä laajamittainen, vähintään tuhat kuolemaa vuodessa vaativa konflikti. Molemmat luvut ovat kasvaneet vuoden 2018 vastaavista lukemista. Vuonna 2019 lapsia puolestaan värvättiin raportin mukaan aseellisiin ryhmittymiin yhteensä 7 845. Lisäystä edellisvuoteen oli 639 lasta.

Vaarallisimpia maita lapsille ovat muun muassa Syyria, Somalia, Jemen, Mali ja Kongon demokraattinen tasavalta. Yksistään Jemenissä käynnissä oleva konflikti on vaatinut vähintään 62 lapsiuhria

Perjantaina julkaistu katsaus on neljäs Pelastakaa Lapset -järjestön julkaisema Loppu sodalle lapsia vastaan -raportti.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut