Kristillisdemokraatit syyttää hallitusta vitkastelusta – "Työllisyystoimilla on todellinen kiire"

Essayahin mukaan hidastelu tulee Suomelle erittäin kalliiksi. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah syyttää hallitusta vitkastelusta työllisyystoimissa. Hänen mukaansa hidastelu tulee Suomelle erittäin kalliiksi.

Puolue haluaa toimia, jotka vaikuttavat työllisyyteen työllistämiskynnystä madaltamalla, kysyntää kasvattamalla, kannustinloukkuja purkamalla sekä vastaamalla työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamattomuuteen. Puolueen esittämään pakettiin sisältyy myös sosiaaliturvan uudistaminen, työllisyystoimien siirtäminen kuntien vastuulle ja yrittäjyyden esteiden purkaminen yrittäjätilin avulla.

Kristillisdemokraatit julkaisivat työllisyyspaketin vaihtoehtobudjetin yhteydessä.

– KD-eduskuntaryhmän työllisyyspaketissa esitetyillä keinoilla voidaan saavuttaa jopa satatuhatta lisätyöllistä lähivuosien aikana, Essayah sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa valtava velkaantuminen yhdistettynä velttoiluun työllisyystoimissa jättää seuraavalle hallitukselle kasvavan ongelman. Koronatilanteesta huolimatta työllisyystoimilla on Essayahin mielestä todellinen kiire.

Lisää työpaikkoja joustavoittamalla työmarkkinoita

Työllisyyspaketin mukaan lisää työpaikkoja syntyy, jos jäykät työmarkkinat saadaan joustavammiksi. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat juuri niitä, joissa syntyy uutta kasvua ja uusia työpaikkoja. Työpaikkoja syntyisi vielä enemmän, jos työehdoista voitaisiin sopia joustavammin.

– Paikallisen sopimisen edistäminen on työllisyyspakettimme nopeimmin vaikuttava ja kiireellisin työllisyyshanke. Sitä ei voi lykätä hamaan tulevaisuuteen tai työntää riitaisiin työmarkkinapöytiin, Essayah painottaa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut