Ruotsissa prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla korona

Myös kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel testataan koronatartunnan varalta. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsissa prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat saaneet koronavirustartunnan, kertoo Aftonbladet . Myös kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia oli määrä testata mahdollisen tartunnan varalta vielä torstaina.

Myös kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel testataan tartunnan varalta.

Kuninkaalliset tapasivat perjantaina kuningattaren veljen hautajaisissa ja olivat samassa kirkossa, kertoo hovi.

Carl Philipin ja Sofian kerrotaan voivan verrattain hyvin. Heillä on lieviä flunssaoireita. He jäivät heti sairastuttuaan karanteeniin.

Vaikka Ruotsista kantautuu koko ajan synkkiä koronauutisia, se ei vähennä valtionepidemiologi Anders Tegnellin suosiota. Elintarvikealan yritysten yhteenliittymän vuotuisen kyselyn mukaan Tegnell olisi ylivoimaisesti suosituin vieras länsinaapurimme kansalaisten joulupöydässä.

Tegnellin jälkeen kakkosena oli vasemmistopuolueen entinen puoluejohtaja Jonas Sjöstedt ja toimittaja Carina Bergfeldt.

Suosituimman jouluvieraan lisäksi kyselyssä udellaan muun muassa joulun suosikkiruokia ja jouluperinteitä.

Kymmeniä uusia koronakuolemia

Ruotsissa kirjattiin torstaina 67 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta vuorokauden aikana, kertoi maan kansanterveysviranomainen. Koko epidemian aikana kuolleiden kokonaismäärä nousi näin 6 622:een.

Uusia koronatartuntoja rekisteröitiin vuorokaudessa 5 841.

Valtionepidemiologi Tegnellin mukaan tartuntojen odotetaan kasvavan vielä lähiviikkoina. Mahdollinen rokottaminen koronavirusta vastaan alkaa hänen mukaansa Ruotsissa aikaisintaan tammikuussa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut