Ministeriö ei ole vielä päättänyt turvautua koronatekstiviestiin – eri puolille maata lähtevän viestin sisältö "hyvä kysymys"

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole ainakaan toistaiseksi päättänyt lähettää suomalaisille tekstiviestiä koronatilanteen vakavuuden vuoksi, kertoo ministeriön viestintäjohtaja. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole ainakaan toistaiseksi päättänyt lähettää suomalaisille tekstiviestiä koronatilanteen vakavuuden vuoksi, kertoo ministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt.

Richt kertoo STT:lle maanantaina iltapäivällä, että ministeriö pohtii viestinnän kokonaisuutta, ja mahdollisuus tekstiviestin lähettämiseen on vain yksi osa tätä kokonaisuutta. Hänen mukaansa ministeriö seuraa tilannetta eri viestintätoimien käytöstä päivittäin.

Mahdollisuus tekstiviestin käyttöön on Richtin mukaan yksi toimi, ja se on ministeriön suunnitelmissa.

– Emme odottele, miten toimenpiteet alkavat purra, vaan millaista vahvistusta viestintään tarvitaan valtakunnallisesti, Richt sanoo.

Richtin mukaan olisi hyvä kysymys, mitä viesti pitäisi sisällään, sillä tautitilanne vaihtelee eri puolilla maata.

Hän korostaa, että viestintää tehdään vahvasti valtakunnallisesti ja paikallisesti: kunnat viestivät omille asukkailleen ja sairaanhoitopiirit isommille alueille.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tekee erittäin vahvaa yhteistyötä ministeriön kanssa. Siellä mennään eteenpäin kansalaiskampanjoiden kanssa. Teemme myös ajankohtaista tiedoteviestintää ja olemme somessa läsnä. Meillä on yhteistyötä alueiden, sairaanhoitopiirien ja kuntien kanssa. Puhumme laajasta, kattavasta kokonaisuudesta.

Iltalehti kertoi viikonloppuna, että ministeriössä oli valmisteltu koronatilanteen nopean huonontumisen vuoksi tekstiviestin lähettämistä kaikkiin suomalaisiin kännykkäliittymiin. Valtiovalta on käyttänyt tekstiviestimahdollisuutta koronakriisin aikana kaksi kertaa aiemmin: Uudenmaan sulkemisen yhteydessä ja kun suomalaisia oli yhä huomattava määrä ulkomailla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut