Loppuviikolla on monin paikoin pilvistä ja tihkuista säätä, torstain pikkupakkasten jälkeen lämpötilojen nollaraja hivuttautuu hitaasti kohti Lappia

Etelänpuoleinen ilmavirtaus jatkuu Suomessa ja vähäisiä sateita tulee pääosin lumena tai räntänä, merialueilla myös vesikuuroja voi ilmaantua. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Torstai valkenee pilvisenä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Etelänpuoleinen ilmavirtaus jatkuu Suomessa ja vähäisiä sateita tulee pääosin lumena tai räntänä, merialueilla myös vesikuuroja voi ilmaantua. Lämpötilat viipyilevät nollan molemmin puolin, etelärannikolla plusasteita voi olla muutamakin.

Perjantaina etelävirtaus jatkuu ja sadealue tuo lunta Satakunnan tietämiltä Keski-Suomeen ja Kainuun suuntaan. Lunta voi tulla neljästä kuuteen senttiä. Aivan lounaassa sade voi tulla myös vetenä. Lämpötilat pysyttelevät torstain lukemissa, nollaraja on Jyväskylän korkeuksilla.

Lauantaina sadealue liikkuu kohti Lappia ja etelä jää tihkuisen pilviseksi. Lämpötilan nollaraja noussee Oulun tietämille, ja etelässä plusasteita saattaa olla viisikin. Pohjois-Pohjanmaalta pohjoiseen Lappiin sadealue tuo neljästä kahdeksaan senttiä lunta.

Sateet jatkuvat sunnuntaille etenkin Lapissa. Nollan asteen raja hivuttautuu ylös eteläiseen Lappiin. Etelän pilvisessä tihkusäässä voidaan päästä jopa kuuteen plusasteeseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut