Mysteeritauti on aiheuttanut Intiassa pahoinvointia ja tajuttomuutta – satoja ihmisiä on sairastunut ja yksi jo kuollut

Maiju Ylipiessa / STT

Intiassa Elurun kaupungissa satoja ihmisiä on viime viikon lopulla sairastunut tuntemattomaan tautiin, joka on myös aiheuttanut yhden ihmisen kuoleman. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC , CNN ja Independent .

Tiedot sairastuneiden ja sairaalaan joutuneiden määrästä vaihtelevat medioissa noin 200–300 ihmisen välillä.

Taudin kerrotaan aiheuttaneen sairastuneilla muun muassa pahoinvointia ja tajunnan menetystä.

– Jotkut sairastuneet, erityisesti lapset, alkoivat yhtäkkiä oksentaa sen jälkeen kun he olivat valittaneet kirvelevistä silmistä. Jotkut heistä pyörtyivät tai saivat kohtauksia. Jotkut olivat kriittisessä tilassa, kun heidät tuotiin sairaalaan lauantaina, mutta kaikki ovat nyt turvassa, kertoi paikallisen sairaalan lääkäri Indian Express -lehdelle.

Osa sairaalaan joutuneista on päässyt jo kotiin, mutta mediatietojen mukaan noin 150 on edelleen sairaalassa.

Koronatestit negatiivisia

Viranomaiset tutkivat parhaillaan taudin alkuperää, mutta toistaiseksi siitä ei tiedetä paljoakaan. Kyse ei vaikuta olevan ainakaan koronaviruksesta, sillä kaikkien sairastuneiden koronatestit ovat olleet negatiivisia.

Elurun kaupunki sijaitsee Andhra Pradeshin osavaltiossa Intian eteläosassa. Osavaltion terveysministerin Alla Kali Krishna Srinivasin mukaan tauti ei johdu saastuneesta vedestä tai ilmansaasteista.

Paikallinen oppositiopuolue pitää kuitenkin edelleen taudin syynä saastunutta vettä ja on vaatinut asiasta puolueetonta tutkimusta, BBC kertoo. Indian Expressin mukaan Elurun kaupungissa havaittiin puolitoista viikkoa aiemmin saastunutta juomavettä.

CNN:n mukaan terveysviranomaiset ovat kertoneet, ettei verikokeissa ole havaittu merkkejä mistään virustaudista, kuten denguekuumeesta tai chikungunyasta, jotka molemmat leviävät hyttysenpistojen välityksellä. Viranomaisten mukaan myös esimerkiksi ruokaa ja maitoa testataan taudin alkuperän selvittämiseksi.

– Kyseessä on jokin mysteeritauti, joka paljastuu vain laboratoriotesteissä, terveysministeri Srinivas sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut