Uutta, anonyymiä koronahälytintä testataan Espoossa rakennustyömaalla

Suomessa pilotoidaan joulukuussa uudenlaista koronahälytintä, johon ei tarvita älypuhelinta. Laitteessa on kyse paristokäyttöisestä avaimenperästä, ja se on kehitetty yhteiseurooppalaisessa Nordic Token -hankkeessa. Laitteessa alkaa vilkkua valo, jos omistaja on ollut kontaktissa koronavirusta mahdollisesti tartuttaneen kanssa.

Avaimenperät kommunikoivat keskenään langattoman lähiverkon kautta. Koska laite ei edellytä rekisteröitymistä eikä älypuhelinta, se takaa käyttäjälleen anonymiteetin. Hälytintä pilotoidaan YIT:n rakennustyömaalla Espoossa joulukuussa.

Hankkeen käynnistäjä ja koordinoija on EIT Digital, jonka tehtävä on edistää Euroopan digitaalista muutosta innovaatiotoiminnalla ja yrittäjäkoulutuksella. Nordic Token on yksi neljästä eurooppalaisesta hankkeesta, joiden puitteissa parhaillaan kehitetään koronahälytintä eurooppalaisen teknologian ja innovoinnin pohjalta. Anonymiteetti on kehitystyössä etusijalla.

Käytännön johtamisesta projektissa vastaa VTT. Mukana on myös yrityskumppaneita useista eri maista.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut