Venäjän asettamien maahantulokieltojen kohteena ei ole suomalaisia

Venäjän asettamien maahantulokieltojen kohteena ei ole suomalaisia, sanoo Suomen ulkoministeriön itäosaston osastopäällikkö Maimo Henriksson STT:lle. Venäjä sanoi aiemmin asettavansa sanktioita EU-maiden edustajille vastalauseena EU:n reaktiolle Venäjän opposition johtohahmon Aleksei Navalnyin myrkytysyritykseen.

Uutistoimisto AFP kertoi tiistaina, että Venäjä on kutsunut Saksan, Ranskan ja Ruotsin edustajat puhutteluun ulkoministeriöön. Henrikssonin mukaan puhutteluun ei kutsuttu suomalaisedustajia.

– Puhuttelu on oikeastaan väärä termi. Venäjä on kutsunut näiden maiden lähettiläät keskusteluun ja ilmoittanut, että näiden maiden kansalaisia koskee maahantulokielto. Suomea tämä ei ole koskenut, Henriksson vahvistaa.

Henriksson muistuttaa, että Suomi on ollut kuitenkin mukana EU-rintamassa tekemässä päätöksiä Navalnyin tapaukseen liittyen alkusyksystä.

– Jos lukee Venäjän tiedotetta (Venäjän ulkoministeriön sivuilla julkaistu), siitä käy ilmi, että tässä haetaan jatkumoa lisätoimilla. Tiedotteessa ei perustella, että miksi niitä juuri nyt tehdään.

Henrikssonin mukaan muiden maiden lähettiläiden kutsuminen keskusteluun ei ole tavatonta. Samoin toimitaan, jos vaikka epäillään toista maata ilmatilaloukkauksesta tai toisen maan diplomaattia rattijuopumuksesta.

– Se on hyvin asiallista ja diplomaattista kanssakäymistä, jossa esitetään faktat ja oma mielipide. Usein esitetään, että tämä on asia, josta emme pidä tai josta emme ole samaa mieltä. Keskusteluun kutsuminen on yksi keino diplomatian keinovalikossa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut