Sydney pitää kiinni uudenvuoden ilotulituksista nousevista koronaluvuista huolimatta

Ilotulitus järjestettiin Sydneyssä myös viime vuonna, vaikka noin 280000 ihmistä oli allekirjoittanut vetoomuksen sen perumiseksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Australiassa Sydney aikoo järjestää kuuluisan uudenvuoden ilotulituksensa kaupungissa lisääntyvistä koronavirustartunnoista huolimatta. Uuden Etelä-Walesin osavaltion johtaja Gladys Berejiklian lupasi jouluna, että ilotulitus järjestään, kertoi muun muassa yleisradioyhtiö ABC .

Rajoituksia voi sen sijaan tulla siihen, miten ihmisjoukot pääsevät katsomaan spektaakkelia. Berejiklian on kehottanut ihmisiä juhlimaan vuodenvaihdetta kodeissaan, mutta toistaiseksi keskustan parhaille katselupaikoille kerääntymistä ei ole täysin kielletty .

Ilotulitukset järjestettiin Sydneyssä myös viime vuonna, vaikka noin 280 000 ihmistä oli allekirjoittanut vetoomuksen niiden perumisesta massiivisten maastopalojen takia.

Yli viiden miljoonaa asukkaan Sydneyssä todettiin ennen joulua uusin koronatartuntojen rypäs. Tartuntoja on nyt todettu yhteensä yli 120.

Uudet tartunnat johtivat ripeisiin rajoitustoimiin. Esimerkiksi ihmisten kokoontumista on rajoitettu sekä kodeissa että julkisilla paikoilla.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut