Uusia koronakuolemia raportoitiin Suomessa 22, virusmuunnoksen aiheuttama tauti todettu kolmella henkilöllä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kehottanut Britanniasta 7.12. tai sen jälkeen palanneita ihmisiä hakeutumaan koronatestiin. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on tänään raportoitu 22 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sairaalahoidossa on yhteensä 237 ihmistä. Tämä on 24 vähemmän kuin viime keskiviikkona, jolloin sairaalahoidossa olevien ja kuolemien luvut kerrottiin viimeksi.

Sairaalahoidossa olevista ihmisistä 29 on tehohoidossa, mikä on kolme enemmän kuin viime keskiviikkona.

Taudin ilmaantuvuus on noussut neljän sairaanhoitopiirin alueella ja pysynyt samana tai laskenut 17 alueella. Ilmaantuvuus kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

Kahden viikon tartuntaluku jatkaa pienenemistään

Suomessa raportoitiin 160 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4 027 tartuntaa. Luku on 2 171 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 6 198 tartuntaa.

Viimeisen seitsemän päivän aikana tartuntoja on raportoitu 1 723. Tämä on 581 tartuntaa vähemmän kuin edellisen seitsemän päivän jaksolla, jolloin tartuntoja raportoitiin 2 304.

Vuokatin alueella on todettu maanantaiaamuun mennessä 12 tartuntaa ulkopaikkakuntalaisilla ihmisillä, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote) kertoo tiedotteessaan. Vartiuksen rajanylityspaikalla on todettu viikon 52 aikana neljä positiivista testitulosta. Ihmisten maahantulo on estetty tulosten perusteella.

Yhteensä Suomessa on todettu tähän mennessä 35 137 koronavirustartuntaa.

Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueilla taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä yli 120:n. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden. Matalimmat ilmaantuvuusluvut ovat Keski-Pohjanmaan ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Ensin mainitussa luku on 6,5 ja toiseksi mainitussa 5.

Virusmuunnosta löydetty myös Suomesta

Uusien virusmuunnosten aiheuttamaa koronavirustautia on todettu myös Suomessa. Asiasta kertovat sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) tiedotteessa.

Tartunnat on todettu kolmella Suomeen palanneella matkustajalla. Kahdella heistä todettiin Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja.

Ministeriön mukaan tartunnan saaneet ovat hyväkuntoisia ja heidät on hoidettu eristyksessä. Tartunnan saaneet henkilöt ovat Etelä-Suomessa useamman erityisvastuualueen alueella.

Kymenlaaksossa varmistui ensimmäinen Britanniasta löydetyn koronaviruksen muunnoksen kantaja, kertoo Kouvolan Sanomat . Taudin kantaja tuli Länsi-Euroopasta ja tapaus varmistettiin joulun pyhinä.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote) on käynnistänyt taudin jäljitysketjun selvityksen.

Koronaviruksen uuden muunnoksen on epäilty olevan herkemmin leviävä ja tarttuvan erityisesti nuoriin ihmisiin.

Uutta muunnosta on havaittu monissa Euroopan maissa, muun muassa Ruotsissa, jossa ensimmäinen tapaus varmistettiin viime lauantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kehottanut Britanniasta 7.12. tai sen jälkeen palanneita ihmisiä hakeutumaan koronatestiin. Suositus on voimassa myös heille, jotka ovat jo käyneet testeissä kerran tai kaksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut