LM: Valtion toimitilojen tarve vähenee – sähköinen asiointi kasvaa ja väestö keskittyy kaupunkiseuduille

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mukaan tiloja on mahdollisuus vähentää monesta syystä. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Valtiolla saattaa kymmenen vuoden kuluttua olla käytössään huomattavasti vähemmän toimitiloja kuin nyt, kertoo Lännen Media. Valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Päivi Nergin mukaan tiloja on mahdollisuus vähentää monesta syystä.

Sähköinen asiointi on lisääntynyt ja kasvaa jatkuvasti. Lisäksi koronapandemia on lisännyt etätyötä ja väestö keskittyy entisestään kaupunkiseuduille.

– Moni valtion virasto on aloittanut tilapohdinnan. Ei työ kokonaan etätyöksi muutu, vaan työn tekemiseen tarvitaan pisteitä, erityyppisiä toimistohotelleja ympäri Suomen, Nerg sanoo Lännen Medialle.

Tilan tarve vähenee myös siksi, että valtion työntekijöistä noin puolet eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana, eikä kaikkien tilalle palkata uusia.

Nergin mukaan valtiolla on nykyisin käytössään noin kuusi miljoonaa neliötä toimitiloja. Kymmenen vuoden päästä tiloja tarvitaan arviolta noin puoli miljoonaa neliötä vähemmän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut