Kansallisteatterin kevätkaudelle lukuisia kotimaisia uutuuksia

Näyttelijät Timo Tuominen ja Petra Karjalainen Kansallisteatterin esityksessä Tunnit, viikot, kuukaudet. / Katri Naukkarinen Handout / Katri Naukkarinen / LEHTIKUVA

Pertti Mattila / STT

Vaikka koronapandemia on sulkenut Kansallisteatterin ovet, kansallisnäyttämö viimeistelee paraikaa näytelmiään kohti ensi-iltoja. Näytäntöaikatauluista ja ensi-iltojen siirroista tiedotetaan tiedot yleisölle heti, kun ne voidaan vahvistaa.

Kansallisteatterin kevätkaudelle on luvassa lukuisia kotimaisia uutuuksia

– Kun teatterin ovet jälleen aukeavat yleisölle, on luvassa niin marraskuulta siirtyneitä kuin keväälle suunniteltuja ensi-iltoja. Syyskaudella tiukasti noudatetut ja tunnustusta saaneet turvajärjestelyt ovat valmiina jatkumaan myös keväällä 2021, sanoo teatterin pääjohtaja Mika Myllyaho tiedotteessa.

Suurelle näyttämölle on muun muassa tulossa Reko ja Tina Lundánin teoksiin pohjautuva näyttämöteos Tunnit, viikot, kuukaudet. Uutuuden ohjaa Tuomas Rinta-Panttila.

Päänäyttämöllä nähdään myös Ruska Ensemblen Arktisen trilogian päätösosa Donna Quijote – kamppailu toivosta. Se on monitaiteellinen näyttämöteos lannistumattoman ihmisen kasvusta aktivistiksi. Teoksen kirjoittavat ja ohjaavat Jarkko Lahti ja Ari-Pekka Lahti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut