Keski-Pohjanmaan KPK Yhtiöt ostaa Kainuun Sanomia julkaisevan yhtiön

Kainuun Sanomia julkaiseva Suomalainen Lehtipaino on myyty kokkolalaiselle KPK Yhtiöille, joka julkaisee muun muassa Keskipohjanmaata. ANNI REENPÄÄ / LEHTIKUVA

STT

Kokkolalainen KPK Yhtiöt laajentaa toimintaansa Kainuuseen ja Lappiin. KPK on ostanut Suomalainen Lehtipaino -konsernin osake-enemmistön. SLP julkaisee Kainuun Sanomia ja useita paikallislehtiä.

Muun muassa Keskipohjanmaata julkaiseva KPK Yhtiöt kasvaa kaupan myötä Suomen toiseksi suurimmaksi paikallismediataloksi. Kaupan jälkeen konsernilla on yhteensä 16 paikallislehteä, kahdeksan kaupunkilehteä, kaksi maakuntalehteä ja yksittäisiä matkailulehtiä. Liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa ja konserni työllistää kaikkiaan noin 420 ihmistä.

KPK Yhtiöiden toimitusjohtajan Mikko Luoman mukaan kauppa vahvistaa yhtiötä. Maantieteellistä päällekkäisyyttä ei ole, vaan yritysten toimialueet täydentävät toisiaan.

– On tärkeää, että vahvoja kaupallisen median toimijoita syntyy myös suurten keskittymien ulkopuolelle. Tässä omistusjärjestelyssä kahden mediayrityksen pääliiketoiminnot kohtaavat täydellisesti, mikä tuottaa merkittäviä hyötyjä niin julkaisuissa, painotoiminnassa kuin jakelussakin, Luoma sanoi tiedotteessa.

SLP:n pääomistaja Tenna Talvi-Pietarila arvioi, että KPK Yhtiöillä on parhaat mahdolliset edellytykset vahvistaa SLP:n aikaisempaa liiketoimintaa ja jatkaa sitä yhtäläisten arvojen ja tavoitteiden pohjalta.

Toimintaan ei yrityskaupan yhteydessä ole tulossa välittömiä muutoksia. Kaikki julkaisut ovat Mikko Luoman mukaan vahvasti kiinnittyneitä paikalliseen lukijakuntaan ja elinkeinoelämään. Kajaanissa toimiva sanomalehtipaino on teknisesti hyvässä kunnossa, ja sillä on vakiintunut asiakaskuntansa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut