Yli 70 saanut syytteet kongressin valtausyrityksestä – kaikkiaan satoja saatetaan vielä pidättää ja syyttää

Viranomaiset kertovat syytenivaskan olevan vasta alkua, ja kaikkiaan useita satoja ihmisiä saatetaan vielä pidättää ja syyttää. AFP / LEHTIKUVA

Lassi Lapintie / STT

Washingtonin loppiaisen mellakka ja Capitol-kukkulan kongressirakennuksen valtausyritys ovat johtaneet kymmeniin pidätyksiin ja syytteisiin Yhdysvalloissa.

CNN:n mukaan pidätettyjen ja syytteitä jo saaneiden joukossa ovat muun muassa eläköitynyt ilmavoimien reservin upseeri, kongressirakennuksessa suurta etelävaltioiden lippua heiluttanut mellakoitsija sekä useita kotitekoisia räjähteitä ja aseita autossaan Washingtonissa säilyttänyt mies.

Oikeuden asiakirjojen mukaan syytetyllä oli autossaan muun muassa lähes tusina kotitekoista palopommia sytytysvälineiden kanssa, pistooli, kivääri, haulikko, varsijousi ja useita viidakkoveitsiä. Lisäksi autosta löytyi satoja ammuksia.

Viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että yli 70 ihmiselle on luettu syytteet, kertoi Guardian . Viranomaiset kertovat syytenivaskan olevan vasta alkua, ja kaikkiaan useita satoja ihmisiä saatetaan vielä pidättää ja syyttää.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät poliisilinjojen läpi Capitol-kukkulan kongressirakennukseen. Syytettyjen joukossa on myös hyökkäyksen kasvoiksi mediassa noussut puhvelinsarvipäähineeseen ja värikkääseen ihomaaliin verhoutunut "QAnon-shamaani".

Liittovaltion poliisi FBI:n kerrotaan saaneen yli 100 000 vihjettä mellakoitsijoista. Yleisövihjeitä on käytetty apuna tunnistamaan mellakoitsijoita, jotka esiintyvät useissa paikalta otetuissa valokuvissa ja sosiaalisen median julkaisuissa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut