Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa toimeenpantiin Trumpin kauden viimeinen liittovaltion teloitus, Dustin Higgsistä tuli viikon aikana kolmas ja Trumpin kaudella 13:s liittovaltion teloittama ihminen

Yhdysvalloissa liittovaltio on teloittanut viimeisen kuolemaantuomitun presidentti Donald Trumpin kaudella, kertoo muun muassa uutistoimisto AP . Kolmen naisen kidnappaamisesta ja tappamisesta tuomitulle 48-vuotiaalle Dustin Higgsille annettiin myrkkyruiske aamuyhden jälkeen paikallista aikaa Terre Hauten vankilassa Indianan osavaltiossa.

Higgsin puolustus oli armonanomuksessaan vedonnut hengen säästämiseen muun muassa tasapuolisuuden nimissä. Tuomion mukaan Higgs itse ei tehnyt verityötä, vaan komensi ystävänsä vetämään liipaisimesta. Ampuja ei saanut kuolemanrangaistusta, vaan tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, josta ei voi päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Armonanomus ei kuitenkaan saanut kuolemanrangaistusta kannattavan Trumpin päätä kääntymään. Päinvastoin, hänen hallintonsa taisteli oikeudessa teloituksen toimeenpanon puolesta, sillä teloituksen lykkäämistä oli haettu Higgsin koronatartunnan vuoksi. Myrkkyruiskeiden on pelätty aiheuttavan kärsimystä koronapotilaille, joiden keuhkot ovat vahingoittuneet koronatartunnan seurauksena.

Biden vastustaa kuolemanrangaistusta

Korkein oikeus näytti teloitukselle vihreää valoa perjantaina paikallista aikaa.

Keskiviikkona presidentiksi nouseva Joe Biden vastustaa kuolemanrangaistusta ja on luvannut toimia liittovaltion toimeenpanemien kuolemantuomioiden lopettamiseksi. Liittovaltio onkin teloittanut kuolemaan tuomittuja rivakalla tahdilla Trumpin kauden viime metreillä.

Higgsistä tuli viikon aikana kolmas ja Trumpin kaudella 13:s liittovaltion teloittama ihminen. Ennen Trumpia liittovaltion teloituksia ei ollut tehty 17 vuoteen.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.