Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoituksia vastustaneet mielenosoittajat vaativat hallituksen eroa Wienissä – "Meille kerrotaan kuolleiden määristä, jotka ovat täyttä roskaa"

Liki 10 000 ihmistä osoitti lauantaina mieltään koronarajoituksia vastaan Itävallan pääkaupungissa Wienissä. Protestoijien mielestä liittokansleri Sebastian Kurzin ja hallituksen pitäisi erota.

Itävallassa on nyt menossa kolmas koronasulku pandemian alkamisen jälkeen. Kaikki sellaiset kaupat, joiden aukiolo ei ole välttämätöntä, ovat kiinni kuten myös teatterit, urheiluhallit, konserttisalit ja koulut.

– Meille kerrotaan kuolleiden määristä, jotka ovat täyttä roskaa. En halua päätyä elämään Kiinan kaltaisessa maassa, missä ei ole oikeutta tehdä yhtään mitään, valitti pelkän etunimensä Gabi paljastanut mielenosoittaja.

Protestoijat eivät käyttäneet kasvomaskeja tai piitanneet turvaväleistä. Heidän joukossaan oli myös laitaoikeistoa edustava entinen apulaisliittokansleri Heinz-Christian Strache.

Asiatuntijat ovat suositelleet hallitukselle, ettei nykyisiä rajoituksia löysennettäisi suunnitellusti kuluvan kuun 25. päivä, koska tartuntojen määrä ei ole kääntynyt laskuun ja maassa leviää myös uusi, erittäin tarttuva virusvariantti.

Itävallassa on kuollut koronaviruksen aiheuttaman taudin seurauksena 781 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli lauantaina 111.