Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi Afarakin valituksen

Afarak vaati Helsingin hallinto-oikeutta kumoamaan Fivan päätöksen ja toissijaisesti alentamaan seuraamusmaksun kokonaismäärää. handout / LEHTIKUVA

STT

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt erikoismetalliyhtiö Afarak Groupin valituksen Finanssivalvonnan (Fiva) määräämästä 1,45 miljoonan euron seuraamusmaksusta.

Fivan mukaan seuraamusmaksu määrättiin siksi, että Afarak on laiminlyönyt EU-asetuksen mukaisien velvollisuuksien noudattamisen sisäpiiritiedon julkistamisesta ja sisäpiiriluettelon laatimisesta.

Fiva kertoo, että seuraamusmaksu koskee myös eräiden muiden markkinoiden väärinkäyttöasetuksessa ja arvopaperimarkkinalaissa säädettyjen velvollisuuksien laiminlyöntiä.

Afarak vaati Helsingin hallinto-oikeutta kumoamaan Fivan päätöksen ja toissijaisesti alentamaan seuraamusmaksun kokonaismäärää.

Hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen. Päätöksestä on oikeus valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut