Pääministeri Sanna Marin Ylen puheenjohtajatentissä: "Pakkotestaus rajoille asia, jota voidaan viedä eteenpäin"

Pääministeri Sanna Marinin mukaan testausasiaa on mahdollista viedä eteenpäin heti, kun eduskunta kokoontuu. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Pakkotestaus rajoilla on ehdottomasti asia, jota hallitus voi viedä eteenpäin, sanoo pääministeri Sanna Marin (sd.). Marin ilmaisi hallituksen linjan Ylen puheenjohtajatentissä.

– Esimerkiksi pakkotestaus rajoille on ehdottomasti asia, jota voimme viedä eteenpäin. Heti kun eduskunta kokoontuu, meillä on mahdollisuus tämän asian kanssa edetä.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vastasi Marinille, että kokoomus on valmis tulemaan eduskunnan istuntotauolta käsittelemään lakimuutosta "vaikka huomispäivänä".

Tällä hetkellä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä kaikilla matkustajilla on mahdollisuus mennä koronatestiin, mutta se ei ole pakollista.

Suomen kiristyneet maahantulorajoitukset astuivat voimaan keskiviikkona. Rajavartiolaitos kertoi torstaina, että liikenne väheni merkittävästi sekä Tornion rajanylityspaikalla että Helsingin satamassa.

Keskiviikosta lähtien Suomen sisärajoilla on sallittu vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne. Rajoitukset kestävät 30 päivää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut