Suomessa 401 uutta koronatartuntaa, neljä uutta kuolemantapausta – rokotteita annettu yli 164 000:lle

THL:n mukaan Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu lähes 5 000 tartuntaa, mikä on reilut 1 100 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa, Ilmo Ilkka / STT

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 692.

Sairaalahoidossa viruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 124 ihmistä, joista tehohoidossa on 20. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kolmella eiliseen verrattuna.

Taudin ilmaantuvuus on kasvanut 13 sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuus kertoo tautitapaukset sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta. Suomessa on 21 sairaanhoitopiiriä.

Yli 164 000 rokotettu

Suomessa koronarokotteita on annettu yli 164 000 ihmiselle, THL kertoo. Luku on kasvanut eilisestä noin 5 000 rokotteella. Yli 70-vuotiaista ainakin ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on yli 62 000.

Toisen rokoteannoksen saaneita on Suomessa yhteensä yli 42 000.

Eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Selvästi eniten rokoteannoksia on annettu 80 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Tälle ikäryhmälle annettujen annosten määrä on jo melkein 50 000.

Rajoitukset jatkuvat

Alueelliset kokoontumisrajoitukset jatkuvat Länsi- ja Sisä-Suomen sairaanhoitopiirien alueella, kertoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suurin sallittu yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on kymmenen ihmistä Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Kymmenen hengen rajoitus koskee myös Punkalaitumen kuntaa.

Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla suurin osallistujamäärä on 20 ihmistä. Rajoitus ei koske Reisijärven kuntaa.

Rajoitukset ovat voimassa ensi tiistaista maaliskuun alkuun.

Avin mukaan erityisen huolestuttava koronatilanne on Jyväskylän kaupungin ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueilla.

Yli 400 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 401 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoi aiemmin tänään.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 979 tartuntaa, mikä on 1 132 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on todettu suunnilleen saman verran kuin edellisellä viikolla.

Koronavirusta on kahden viikon aikana todettu asukaslukuun suhteutettuna eniten Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla, joiden ilmaantuvuusluvut ovat pitkään olleet maan korkeimpia. Seuraavaksi korkeinta ilmaantuvuus on Keski-Suomessa.

Rauhallisin tautitilanne puolestaan on Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 46 894 koronavirustartuntaa.

Yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen Jyväskylässä

Keski-Suomessa viruksen ilmaantuvuutta ovat ajaneet ylöspäin Jyväskylän suuret tartuntaryppäät. Kaupunki on edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Jyväskylän yläkoululaiset palaavat ensi maanantaina lähiopetukseen viikon etäopetusjakson jälkeen, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Yläkoululaisten tartunnat ovat laskussa. Myös nuorisopalveluiden rajoitukset päättyvät, mutta liikuntaharrastukset ovat tauolla vielä ainakin ensi viikon.

Muut suositukset ja rajoitukset jatkuvat Jyväskylässä ennallaan näillä näkymin vähintään kuun loppuun.

Tällä viikolla Jyväskylässä on todettu maanantaista perjantaiaamupäivään mennessä 87 uutta koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu tällä viikolla noin 300 ihmistä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin viime viikolla. Silloin karanteeniin asetettiin noin 1 400 ihmistä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut