Myanmarissa mielenosoittajat uhmaavat sotilashallinnon varoituksia – poliisi ampunut kumiluodeilla

Tiistaina mielenosoittajia on kokoontunut muun muassa Yangoniin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarissa mielenosoittajat ovat uhmanneet sotilashallinnon varoituksia ja ovat jälleen protestoimassa sotilasvallankaappausta vastaan.

Pääkaupungissa Naypyidawissa poliisi on ampunut mielenosoittajia kumiluodeilla. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi ampui ensin kaksi varoituslaukausta, jonka jälkeen se ampui kumiluoteja mielenosoittajia kohti. AFP:n mukaan joitakin ihmisiä loukkaantui ampumisessa.

Lisäksi poliisi on pyrkinyt hillitsemään mielenosoittajia myös ampumalla vesitykeillä.

– Me emme ole huolissamme heidän varoituksistaan, siksi tulimme kaduille tänään. Emme voi hyväksyä heidän selitystään vaalivilpistä. Emme halua sotilasdiktatuuria, sanoi opettaja Thein Win Soe AFP:lle.

Mielenosoitukset jatkuvat nyt neljättä peräkkäistä päivää. Eilen maahan julistettiin paikallisia poikkeustiloja ja pääkaupungissa poliisi käytti vesitykkejä saadakseen mielenosoittajat hajaantumaan. Sotilashallinto sanoi eilisessä lausunnossaan, että mielenosoittajia vastaan ryhdyttäisiin toimiin.

Myanmarissa sotilasvoimat kaappasi vallan ja maan johtaja Aung San Suu Kyi pidätettiin viime viikolla.

Sotilasvoimat perustelevat vallankaappausta sillä, että marraskuisissa parlamenttivaaleissa olisi tapahtunut vaalivilppiä. Armeija on ennenkin syyttänyt vaaleja vilpillisiksi.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut