22-vuotiaalle naiselle vaaditaan elinkautista lapsensa murhasta – syyttäjän mukaan nainen tukehdutti vuoden vanhan lapsensa muovipussilla

Syyttäjä vaatii 22-vuotiaalle naiselle elinkautista vankeusrangaistusta vuoden ikäisen lapsensa murhasta. Syyttäjän mukaan nainen tukehdutti poikansa muovipussilla viime vuoden huhtikuussa Vantaan Kaivokselassa. Nainen oli syyttäjän mukaan miettinyt lapsen tappamista jo pidempään ja päättänyt siitä edellisenä päivänä.

Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkittu, raaka ja julma, koska lapsi oli puolustuskyvytön ja riippuvainen äidistään.

– Teon jatkaminen lapsen havaittavasta kärsimyksestä huolimatta osoittaa päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä, haastehakemuksessa sanotaan.

Esitutkinnassa nainen tunnusti tukahduttaneensa lapsen. Poliisin mukaan nainen soitti itse hätäkeskukseen varhain aamulla ja kertoi, että oli surmannut lapsensa.

Epäilty henkirikos tapahtui perheen kotona. Poliisin mukaan asunnossa asui naisen ja lapsen lisäksi myös lapsen isä, joka ei ollut paikalla teon aikaan.

Naiselle tehtiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimus. Käräjäoikeuden kanta sen tuloksiin selviää vasta aikanaan annettavasta tuomiosta.

Oikeudenkäynti asiassa alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Naisen kirjallinen vastaus ei ole vielä saatavilla käräjäoikeudesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut