Oletko karaoken ja laululyriikoiden ystävä? Tämä Spotifyn testaama ominaisuus saattaa kiinnostaa sinua

Spotify testaa Yhdysvalloissa palvelunsa lyriikkaominaisuutta. Lionel Bonaventure / AFP
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Spotify testaa toimintoa, joka mahdollistaisi kappaleiden lyriikoiden lukemisen samaan tahtiin biisin soimisen kanssa, kertoo verkkomedia Engadget.

– Voimme vahvistaa, että testaamme parhaillaan lyriikkaominaisuutta rajatulle käyttäjämäärälle Yhdysvalloissa, yritys kertoo Engadgetille sähköpostitse.

Spotifyn mukaan näytöllä näkyvät lyriikat ovat kysytyimpiä lisätoimintoja sen suoratoistopalveluun.

Ominaisuus on ollut toiminnassa jo viime kesästä lähtien, mutta sitä on pystynyt käyttämään ainoastaan Intiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Toiminnon taustalta löytyy italialainen Musixmatch-yritys, joka suorittaa Spotifyn kanssa myös nyt käynnissä olevia testejä Yhdysvalloissa.

Laululyriikoiden ystävien ei kannata kuitenkaan innostua vielä liiaksi. Nyt testissä olevan lyriikkaominaisuuden saapuminen Euroopan markkinoille saattaa kestää tovin, sillä Spotify on tehnyt testejä vastaavalla toiminnolla aiemminkin. Esimerkiksi vuonna 2019 Spotify käytti Kanadaa testimarkkinoinaan suoratoistopalvelun reaaliaikaisille lyriikoille, kertoo Digital Music News.

Kanada ei siitä huolimatta lukeutunut niihin maihin, joissa toiminto otettiin viime kesänä käyttöön.

Suomessa aiheesta kertoo muun muassa verkkomedia Tivi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut