Keskusta vauhdittaisi etätyötä ja monipaikkaisuutta nopeilla verkkoyhteyksillä ja e-kuntalaisuudella

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että työ- ja opiskelupaikkojen pitää muuttaa ihmisten perässä eikä päinvastoin. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Susanna Jääskeläinen / STT

Keskusta haluaa vauhdittaa etätyöskentelyä ja monipaikkaisuutta muun muassa nopeilla verkkoyhteyksillä ja e-kuntalaisuudella, joka helpottaisi palveluiden tarjoamista osittain paikkakunnalla asuvalle.

Keskusta esitteli torstaina työkalupakkinsa uudistuksista, joilla se tarjoaisi yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuuden valita opiskelu-, työ- ja asuinpaikkansa toiveidensa mukaan.

– Työ- ja opiskelupaikkojen pitää muuttaa ihmisten perässä eikä päinvastoin, Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo.

Etätyön mahdollisuuksia Keskusta parantaisi muun muassa nopeiden verkkoyhteyksien ulottamisella koko Suomeen ja veroratkaisuin. Valtion ja kuntien etätyöhön soveltuvissa tehtävissä työntekijän on keskustan mukaan voitava valita, työskenteleekö hän etänä vai työpaikalta käsin.

Keskusta esittää myös etäopiskelun tukemista, arava- ja uudisrakennusohjelmaa maaseudulle sekä liikenneyhteyksien parantamista.

Keskusta aikoo tuoda tuo esityksiään hallituksen käsiteltäviksi jo tämän talven ja kevään aikana.

E-kuntalaisuuden keskusta näkee askeleena kohti monikuntaisuutta, joka on jo aiemmin todettu perustuslain näkökulmasta haastavaksi toteuttaa. Keskusta sanoo olevansa silti valmis edistämään myös monikuntaisuutta, vaikka se perustuslakiin kajoamista edellyttäisikin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut