Juha Sipilään kohdistuneen epäillyn pahoinpitelyn tutkinta valmistui – väkivallanteon syy ei selvinnyt

Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija löi häntä nyrkein. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kohdistuneessa epäillyssä pahoinpitelyssä. Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija löi häntä nyrkein.

Poliisi pääsi epäillyn tekijän jäljille omien tutkimustensa perusteella. Väkivallanteolle ei esitutkinnassa selvinnyt mitään erityistä syytä. Poliisin mukaan epäilty on ilmeisesti toiminut hetken mielijohteesta.

– Hän on tunnistanut tämän kansanedustajan ja ilmeisesti hetken mielijohteesta kohdistanut tähän tämän teon, tutkinnanjohtaja Juhani Vuorisalo sanoo.

Vuorisalon mukaan epäilty on keski-ikäinen mies. Hän ei kommentoi, mitä epäilty on sanonut kuulusteluissa, esimerkiksi myöntääkö vai kiistääkö tämä pahoinpitelyn.

– En ota siihen tarkemmin kantaa, se selvää aikanaan asiakirjoista. Mutta sanotaan näin, että ihan hyvässä yhteistyössä on kuulusteluja tehty.

Sipilä kertoi tammikuussa väkivallanteosta MTV:lle.

– Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle, Sipilä sanoi.

Sipilä ei kommentoinut välikohtauksen yksityiskohtia tai mahdollisia fyysisiä vahinkoja.

Vuonna 2011 eduskuntaan noussut Sipilä toimi pääministerinä vuosina 2015–2019.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut