Aurinko tervehtii mäenlaskijaa laskiaissunnuntaina – tänään on myös ystävänpäivä

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita, ja sitä seuraa alkavalla viikolla laskiaistiistai.

Laskiaisen perinteisiin menoihin kuuluu mäenlasku, joka tapahtuu sunnuntaina sääennusteen mukaan ympäri Suomea aurinkoisessa pakkassäässä. Laskiaisen ruokapöytään puolestaan kuuluvat erottamattomasti hernekeitto ja laskiaispullat.

Juhlalla on myös kirkolliset perinteensä. Laskiainen on kevätpaastoa ja pääsiäistä edeltävä lopputalven juhla. Kirkollisissa perinteissä 40 päivän paaston virallinen aloituspäivä on laskiaistiistaita seuraava tuhkakeskiviikko.

Laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai eivät ole liputuspäiviä tai virallisia pyhäpäiviä.

Tänään juhlitaan ystävyyttä ja muistetaan läheisiä

Tänään on myös ystävänpäivä, jolloin kavereita ja puolisoa voi muistuttaa heidän tärkeydestään. Ystävänpäivän juhlintaan kuuluvat esimerkiksi läheisille osoitetut korttitervehdykset ja lahjat.

Ystävänpäivää vietetään useissa maissa. Suomessa päivän juhlinta vakiintui 1980-luvulla. Kalenteriin ystävänpäivä pääsi vuonna 1987 Suomen Punaisen Ristin ehdotuksesta.

Muualla maailmassa ystävänpäivä on tunnettu juhlapäivänä kauemminkin. Esimerkiksi Englannissa Pyhän Valentinuksen muistopäivä on ollut virallinen juhlapäivä vuodesta 1537.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut