LM: Lasten ja nuorten liikunnan koronarajoituksia pidetään liian tiukkoina – kyselyssä iso osa lajiliitoista arvioi koronan aiheuttaneen peruuttamatonta vahinkoa

Koronapandemia on vaikuttanut myös lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa liikuntaa. Timo Pasanen

Maarit Vaaherkumpu

Eri urheilulajien lajiliitot ovat huolissaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien heikentymisestä korona-aikana, kertoo Lännen Media.

Lähes puolet, 44 prosenttia, Lännen Median kyselyyn vastanneista lajiliittojen puheenjohtajista arvioi koronaviruksen aiheuttaneen peruuttamatonta vahinkoa lasten ja nuorten mahdollisuuteen harrastaa liikuntaa ja sitä kautta henkiseen tai fyysiseen terveyteen.

39 prosenttia vastaajista katsoo, ettei peruuttamatonta vahinkoa ole aiheutunut. Lännen Median mukaan kysely osoitettiin 20 lajiliitolle, jotka kuuluvat suurimpiin lasten ja nuorten suurimpiin liikuttajiin. Vastauksia saatiin 18.

Vastaajista 72 prosenttia on sitä mieltä, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset ovat olleet liian tiukkoja. 61 prosenttia katsoo, että hallitus ja aluehallintovirastot eivät ole perustelleet rajoituksia riittävän johdonmukaisesti ja selkeästi.

Koronan vaikutukset lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin ovat olleet erilaisia eri liikuntalajeissa. Harrastuksista pois jäämiseen ovat korona-aikana vaikuttaneet rajoitusten lisäksi myös vanhempien talousvaikeudet, Lännen Media kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut