Jari Aarniolle ei syytettä törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Aarnion epäiltiin vuosina 2016–2018 luovuttaneen läheisilleen ilman hyväksyttävää syytä omaisuuttaan yhteensä noin 30 000 euroa ja siten pahentaneen maksukyvyttömyyttään. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota vastaan ei nosteta syytettä törkeästä velallisen epärehellisyydestä, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Aarnion epäiltiin vuosina 2016–2018 luovuttaneen läheisilleen ilman hyväksyttävää syytä omaisuuttaan yhteensä noin 30 000 euroa ja siten pahentaneen maksukyvyttömyyttään. Häneltä perittiin tuolloin huomattavaa rikoksiin liittyvää summaa ulosoton kautta. Esitutkinnassa ilmeni, että varat päätyivät lähinnä Aarnion ja hänen perheensä tavanomaiseen elatukseen, jossain määrin myös muuhun käyttöön.

Syytteen nostamista ei pidetty tarkoituksenmukaisena myös siksi, että Aarnio on jo tuomittu elinkautiseen vankeuteen niin sanotusta Vuosaaren palkkamurhasta eikä tuomio törkeästä velallisen epärehellisyydestä toisi hänelle lisärangaistusta. Aarnio on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut