Pekka Haavistolle ei syytettä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – syyttäjä katsoi toiminnan hyväksyttäväksi

Syyttäjä on päättänyt jättää syyttämättä ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Epäilyt perustuivat Seiska-lehden toimittajan joulukuussa kuvaamaan videoon. Haaviston väitettiin ajaneen suojatielle jo astuneen jalankulkijan ohi pysähtymättä, ylittäneen toisen suojatien sen eteen pysäköidystä autosta huolimatta ja pysähtyneen paikkaan valtioneuvoston linnan edessä, jossa pysähtyminen on kielletty.

– Erään lehden toimittaja oli ollut 18.12.2020 Haaviston kodin lähellä ja lähtenyt ajamaan Haaviston kuljettaman ajoneuvon perässä Haaviston lähtiessä työpaikalleen valtioneuvoston linnaan. Toimittaja on kuvannut ajomatkan ajaessaan Haaviston perässä, syyttäjän päätöksessä kuvaillaan.

Syyttäjän mukaan todennäköisiä syitä syyllisyyden tueksi ei ollut eikä Haaviston ajamisesta koitunut vaaratilannetta kenellekään.

Haaviston ajotavan syynä olivat työmaat, joiden takia ensimmäinen videolla näkyvä suojatie oli poissa käytöstä. Jälkimmäisessä suojatietilanteessa suojatiekyltti oli poistettu toiselta puolelta katua, joten oli epäselvää, onko suojatie käytössä vai ei. Molemmissa tilanteissa Haavisto oli kertomansa mukaan hiljentänyt ajonopeuttaan.

Myös valtioneuvoston linnan eteen pysähtyminen oli hyväksyttävää, koska Haavisto joutui odottamaan toisen ajoneuvon takia vuoroaan päästä rakennuksen sisäpihalle. Sisäpihalle ajetaan liikennevalo-ohjatun sisäänkäynnin kautta.

– Haavisto on selvittänyt miksi hän on joutunut pysäyttämään tilanteessa ja hänen kertomansa vahvistuu tallenteelta. -- Kyseisessä tilanteessa Haaviston on ollut jopa pakko pysähtyä, koska hänen edessään on ollut toinen ajoneuvo, joka on estänyt häntä ajamasta suoraan taikka pääsemästä kääntymään sisäpihalle, syyttäjä Kaisa Ahla kirjoittaa päätöksessä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut