Helsingissä aletaan rokottaa 18-54-vuotiaita riskiryhmäläisiä – ajanvaraus alkaa tänään illalla verkossa

Koronarokotusten antaminen etenee Helsingissä. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

18-54-vuotiaiden sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessa.

Näiden riskiryhmäläisten ajanvaraus alkaa tänään illalla verkossa ja huomenna myös puhelimitse. Ajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon.

Koronavirukselle voimakkaasti altistavia sairauksia tai terveydentiloja ovat elin- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen kakkostyypin diabetes ja Downin oireyhtymä.

– Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Helsingin kaupungin potilastietojärjestelmästä, tiedotteessa kerrotaan.

Vakavalle koronavirustaudille altistavan sairauden voi tarvittaessa todistaa muullakin tavalla, esimerkiksi sairaskertomuksen kopiolla.

Riskiryhmään kuuluvat saavat huomenna keskiviikkona tiedon rokotettavaan ryhmään kuulumisesta tekstiviestitse. Tekstiviesti lähetetään noin 8 000 henkilölle.

– Jos henkilö saa tekstiviestin, mutta ei katso kuuluvansa riskiryhmään, hänen ei tarvitse tehdä mitään ja voi jäädä odottamaan ikäryhmänsä mukaista rokotusvuoroa myöhemmin tänä vuonna, tiedotteessa kerrotaan.

16-17-vuotiaat helsinkiläiset riskiryhmäläiset pääsevät varaamaan ajan rokotukseen ensi viikon tiistaista alkaen.

18-69-vuotiaat sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat rokotetaan AstraZenecan rokotteella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut