Media: Venäjä hidastaa Twitterin toimintaa, perustelee laittomilla sisällöillä

Valvova viranomainen Roskomnadzor perustelee päätöstä sillä, että palvelu ei ole pyynnöistä huolimatta poistanut kaikkea laitonta sisältöä. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Venäjä aikoo hidastaa Twitterin toimintaa. Asiasta kertoivat muun muassa Vtimes ja Vedomosti .

Valvova viranomainen Roskomnadzor perustelee päätöstä Twitterin "laittomilla" sisällöillä, joita se ei pyynnöistä huolimatta ole poistanut. Viranomaisen ilmoituksessa mainitaan muun muassa lapsiporno ja huumeiden käyttö.

Roskomnadzorin mukaan toimeen ryhdytään keskiviikkona. Twitterin toimintaa on tarkoitus hidastaa kaikissa mobiililaitteissa ja puolessa tietokoneista.

Viranomaiset uhkaavat estää Twitterin kokonaan, jos se ei vastaisuudessakaan ota huomioon Venäjän lainsäädäntöä ja poista kiellettyjä aineistoja.

Venäjän viranomaiset ovat viime vuosina yrittäneet tiukentaa internetin valvontaa. He ovat perustelleet toimia terrorismin ja ääriajattelun torjumisella ja alaikäisten suojelulla.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut