Koronavuosi kuormitti terveysalaa – työ koetaan etenkin henkisesti raskaaksi

Tulos ilmenee Kevan tekemästä Julkisen alan työhyvinvointi -tutkimuksesta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Julkisen alan työntekijöiden kokemus työnsä merkityksellisyydestä ja innostavuudesta näyttää säilyneen korona-aikana, mutta erityisesti terveysalalla henkinen ja fyysinen kuormitus on korkealla tasolla. Tulos ilmenee Kevan tekemästä Julkisen alan työhyvinvointi -tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan terveysalalla työskentelevistä vastaajista jopa 70 prosenttia kokee työnsä henkisesti raskaaksi ja 47 prosenttia fyysisesti raskaaksi. Vain puolet kokee, että voi vaikuttaa työhön liittyviin asioihin.

Sosiaalialalla työkuormitus säilyi tutkimuksen mukaan korkealla tasolla, ja samalla henkilöstön tyytyväisyys työyhteisöihin ja esihenkilön tukeen laski selvästi. Sosiaalialan töihin kuuluvat muun muassa lastensuojelu, kotihoito ja vanhuspalvelut.

Julkisen alan työhyvinvointitutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 3 024 julkisen alan palkansaajaa syys-marraskuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut