Suomessa 465 uutta koronavirustartuntaa ja 14 kuolemantapausta, rokotteen saanut 597 500 ihmistä

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 67 334. Teemu Salonen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu poikkeuksellisen iso määrä koronavirukseen liittyviä kuolemia. Koronakuolemia tapahtui vuorokaudessa 14, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt yhteensä 800.

Sairaalahoidossa on tällä erää 274 ihmistä. Heistä 50 on tehohoidossa.

Aiemmin tänään THL kertoi, että uusia koronatartuntoja on todettu 465. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 270 tartuntaa, mikä on 1 868 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 67 334.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on THL:n mukaan saanut Suomessa saanut nyt lähes 597 500 ihmistä. Rokotettujen määrä on lisääntynyt eilisestä noin tuhannella.

Rokotteen toisen annoksen on saanut yli 86 300 ihmistä.

Hus-alueella paljon tartuntoja

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt runsaat 163 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurinta ilmaantuvuus on alueellisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), missä ilmaantuvuusluku on yli 337. Vähäisintä ilmaantuvuus on puolestaan Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, joissa molemmissa ilmaantuvuusluku on runsaat 8.

Paikkakunnista eniten tartuntoja on raportoitu koko epidemian ajalta Helsingissä. Pääkaupungin tartuntamäärä hipoo 20 000:ta, mistä puuttuu enää noin 50 tartuntaa. Luvussa ovat mukana sekä todetut oireettomat tartunnat, tällä erää sairastavat, parantuneet että koronaan liittyvistä syistä kuolleet. Vantaalla on nyt todettu kaikkiaan 7 800 ja Espoossa runsaat 6 500 koronatartuntaa.

Koronatestejä on tehty Suomessa nyt yhteensä noin 3,6 miljoonaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut