VR rajoittaa matkustajamääriä, ei vaikuta jo ostettuihin lippuihin

VR rajoittaa kaikkien junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Rajoitukset ovat käytössä lähi- ja kaukoliikenteessä lauantaista alkaen huhtikuun 25. päivään saakka.

Uusi linjaus ei kuitenkaan vaikuta jo ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja. Ketään ei poisteta junasta eikä estetä nousemasta junan kyytiin.

Kaukoliikenteen junalippu on pitänyt ostaa ennen matkaa jo viime kesäkuusta lähtien, jolloin VR lopetti junalippujen myynnin junissa. Linjauksen tarkoituksena on varmistaa, että jokaiselle matkustajalle riittää oma istumapaikka.

Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia. Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä noin 15 prosenttia ja vain yksittäisissä junissa täyttöaste ylittää 50 prosenttia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut