Uusia tartuntoja raportoitu 446, rokotteen saanut Suomessa noin 1 088 000 ihmistä

THL julkistaa tiedot uusista koronatartunnoista päivittäin. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Miia Sebany / STT

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 1 087 911 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä 24 770 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 93 801 ihmistä.

Rokotuskattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 19,6 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,7 prosenttia.

THL kertoi aiemmin tänään, että Suomessa on raportoitu 446 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 6 557. Se on 2 811 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu 81 707 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä reilut 118. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta. Tätä edeltäneiden kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 169.

Ilmaantuvuus Husin alueella laskussa, Itä-Savossa reippaassa nousussa

Suurinta ilmaantuvuus on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueilla. Husin alueella ilmaantuvuusluku on hieman alle 227 ja Itä-Savossa 205.

Husin alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa, kun verrataan viimeistä kahta viikkoa edeltävään kahden viikon jaksoon. Sen sijaan Itä-Savossa koronan ilmaantuvuus on yli seitsenkertaistunut vastaavassa kahden viikon jaksojen vertailussa.

Vähäisintä koronan ilmaantuvuus on tällä hetkellä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä, joissa kummassakin ilmaantuvuusluku liikkuu 13:n tienoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut