Suomeen saapui Helsingin sataman kautta viime viikolla 30 prosenttia enemmän matkustajia kuin edellisellä

Suomeen saapui Helsingin sataman kautta viime viikolla 30 prosenttia enemmän matkustajia kuin sitä edeltäneellä viikolla, kertoo Rajavartiolaitos. Yhteensä viikon aikana Helsingin sataman kautta saapui 3 300 henkilöä. Rajavartiolaitos selvitti tarkemmin 205 henkilön maahantulosyytä. Viikon aikana käännytettiin 58 matkustajaa. Myös käännytettyjen määrä kasvoi hieman edelliseen viikkoon verrattuna.

Yleisin käännytysperuste oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömien työtehtävien piiriin.

Myös Suomen ja Norjan rajalla liikennettä oli Lapin rajavartioston mukaan 32 prosenttia enemmän sitä edeltävään viikkoon verrattuna. Suomen ja Ruotsin rajalla rajanylitysliikenteen määrä nousi noin viisi prosenttia.

Maahantulotarkastusten ja pistokokein tehdyin maastalähtötarkastusten perusteella arvioidaan, että Ruotsin vastaisella rajalla (pois lukien Tornio) rajanylittäjistä on ollut viime viikolla suomalaisia noin 70 prosenttia, ruotsalaisia 15 prosenttia ja muut kolmansien maiden kansalaisia. Norjan vastaisella rajalla arvioidaan, että rajanylittäjistä on ollut suomalaisia 42 prosenttia, norjalaisia 27 prosenttia ja muut kolmansien maiden kansalaisia.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä pysyi viime viikolla suunnilleen edellisviikon tasolla. Suomen ja Venäjän vastaisella rajalla rajaliikenne koostuu tällä hetkellä lähes kokonaan puuhaketta kuljettavista rekoista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut