IS: Yhden potilaan epäillään kuolleen Astra Zenecan koronarokotteen aiheuttamiin vammoihin

Tiistaina pohditaan mahdollisia jatkotoimia Astra Zenecan koronarokotteen käytön suhteen Suomessa. Jussi Nukari/Lehtikuva
Tommi Salo

Tommi Salo

Ilta-Sanomien mukaan Astra Zenecan koronarokotteen epäillään aiheuttaneen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella kolme vakavaa aivolaskimotukosta. Yksi potilas on kuollut aivolaskimotukoksen aiheuttamiin vammoihin.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi vahvistaa IS:lle kuolemantapauksen mutta ei voi kertoa yksittäistapauksesta tietosuojan vuoksi menehtyneen ikää, sukupuolta tai kuinka monta päivää rokotuksen jälkeen aivolaskimotukos havaittiin.

Astra Zenecan koronavirusrokotteeseen on havaittu liittyvän hyvin harvinainen aivojen sinustromboosi- eli kallonsisäisten laskimoiden ja laskimosinusten tukosriski, johon liittyy myös verihiutaleiden vähyys. Tämän syy-seurausyhteyden on vahvistanut Euroopan lääkevirasto EMA.

Suomessa Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä Krar kokoontuu tänään tiistaina pohtimaan mahdollisia jatkotoimia Astra Zenecan koronarokotteen käytössä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut