Uutissuomalainen: Yli 50 000 Vastaamo-asiakkaan tietoja siirretty Kelaan – tietopyyntöihin pyritään vastaamaan toukokuun alusta alkaen

Noin 54 000 Vastaamo-asiakkaan potilastietoja on siirretty Kelaan, kertoo Uutissuomalainen .

Kela on aiemmin sopinut potilas- ja rekisteritietojen vastaanottamisesta Psykoterapiakeskus Vastaamon konkurssipesän kanssa. Siirrettävän aineiston koko ei kuitenkaan ollut heti tiedossa.

– Kyse on niiden asiakkaiden tiedoista, joilla ei ole ollut minkään kunnan, kaupungin tai muun tahon maksusitoumusta psykoterapiaan. Keskimäärin yhden henkilön tiedot käsittävät noin kymmenen tapaamiskertaa (terapeutin kanssa), kertoo Kelan hallintopalvelupäällikkö Matti Happonen Uutissuomalaiselle.

Maksusitoumuksen saaneiden tietoja konkurssipesä taas on toimittanut maksusitoumusten antajille.

Jos Vastaamon entinen asiakas haluaa Kelalle päätyneet potilas- ja rekisteritietonsa itselleen, voi asiasta tehdä tietopyynnön Kelalle. Maaliskuun lopusta alkaen Kela on saanut niitä vasta alle 20, kun Vastaamon konkurssipesältä niitä pyydettiin Happosen mukaan toistasataa viikossa.

Kela pyrkii vastaamaan tietopyyntöihin toukokuun alusta alkaen. Erikseen tiedotetaan tarkemmasta päivämäärästä, jolloin tietoja aletaan antaa.

Vastaamo asetettiin konkurssiin viime helmikuussa. Yksi Suomen suurimmista psykoterapiapalveluiden tarjoajista ajautui ongelmiin, kun kävi ilmi, että jopa kymmenientuhansien Vastaamon asiakkaiden tiedot oli varastettu ja potilastietoja oli ainakin osittain julkaistu verkossa. Asia tuli julkisuuteen viime vuoden lokakuussa.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut