Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VTV:n Yli-Viikaria koskevassa rikostutkinnassa pidennettiin syyteoikeutta

Helsingin käräjäoikeus päätti maaliskuussa jatkaa syyteoikeutta Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria ja johtaja Mikko Koirasta koskevassa rikostutkinnassa.

Päätös koskee toukokuun lopulla 2016 tapahtunutta epäiltyä virka-aseman väärinkäyttöä ja sen mahdollisia vaihtoehtoisia syytteitä. Syyteoikeutta jatkettiin 24. toukokuuta 2022 asti.

Yli-Viikari ja Koiranen ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään virkarikokseen.

Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinta on STT:n tietojen mukaan alkanut sopimuksesta, jossa virkamiehelle maksettiin palkkaa ilman työvelvoitetta. Eduskunnan oikeusasiamies totesi vuonna 2016 tehdyn sopimuksen lainvastaiseksi viime joulukuussa.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti viime viikolla yksimielisesti pidättää Yli-Viikarin virastaan rikostutkinnan ajaksi. Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että poliisin esitutkinnassa ovat myös paljon työtehtävissä matkustelleen Yli-Viikarin Finnair-bonuspisteet.

KRP:n mukaan Yli-Viikaria epäillään päättämissopimuksen osalta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja Finnair-pisteiden osalta maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

VTV ilmoitti viime viikolla pidättävänsä Koirasen virantoimituksesta mahdollisen rikossyytteen ja sen edellyttämän esitutkinnan ajaksi.

Tarkastusvaliokunnan VTV-mietinnön valmistuminen siirtyy vapun tietämille

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä rahankäyttöä koskevan mietinnön valmistuminen lykkääntyy vapun tietämille. Asiasta kertoo valiokunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).

Alanko-Kahiluodon mukaan valiokunnan työssä on tullut ilmi uusia asioita, minkä vuoksi valiokunta on joutunut kutsumaan uusia asiantuntijoita kuultavaksi ja tekemään uusia tietopyyntöjä.

Alanko-Kahiluodon mukaan asiantuntijoiden kuulemisessa ja muussa tiedonkeruussa menee vielä ensi viikko, minkä jälkeen päästään mietinnön sorvaamisen pariin.