Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EMA kertoo ensi viikolla näkemyksensä Johnson & Johnsonin koronarokotteen turvallisuudesta

Euroopan lääkeviraston EMAn odotetaan kertovan näkemyksensä yhdysvaltalaisen Johnson & Johnsonin koronarokotteen turvallisuudesta ensi tiistaina. Virasto ilmoitti asiasta tänään.

EMAn ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa rokotukset Johnson & Johnsonin rokotteella pantiin tauolle toiseksi viikoksi. Lisäksi yritys on keskeyttänyt rokotteiden toimitukset Eurooppaan. Kyseessä on varotoimi, jonka taustalla ovat rokotteeseen liittyvät veritulppaepäilyt.

Saksa poistaa Britannian riskialueiden listalta

Saksa poistaa Britannian ja Pohjois-Irlannin koronaviruksen riskialueiden listalta. Päätös merkitsee sitä, että näiltä alueilta Saksaan tulevat matkailijat eivät joudu enää karanteeniin.

Päätös on voimassa sunnuntaista lähtien.

Joulukuussa Saksa lisäsi Britannian ja Pohjois-Irlannin riskialueiden joukkoon, mutta niiden koronavirustilanne on huomattavasti parantunut tämän jälkeen.

Britannian hallitus saavutti aiemmin tällä viikolla tavoitteensa, jonka mukaan kaikille yli 50-vuotiaille ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on tarjottu koronavirusrokotetta. Tavoite saavutettiin suunniteltua aikaisemmin.

Rokotusten ja tiukkojen rajoitusten ansiosta uusien koronatartuntojen määrä on Britanniassa laskenut jyrkästi.

Samaan aikaan Saksassa yritetään hillitä koronan kolmatta aaltoa.