Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikien liekkileikeistä vaarallinen tilanne Joensuussa – heinikkopalo levisi parinkymmenen metrin päähän taloista

Joensuussa lasten leikki tulen kanssa johti sunnuntaina puoliltapäivin vaaralliseen tilanteeseen, kun heinikkopalo levisi vain parinkymmenen metrin päähän kahdesta omakotitalosta, pelastuslaitokselta kerrotaan. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki palopaikan vieressä asuva ihminen.

Päivystävän palomestarin Jari Nevalaisen mukaan kaksi noin 13–14-vuotiasta poikaa olivat ilmeisesti kokeilumielessä tai leikillään sytyttäneet heinikkoa palamaan, ja tuulenpuuskat levittivät palon nopeasti noin hehtaarin alueelle.

– Tekijät ovat poliisin tiedossa. Toinen oli yllyttänyt ja toinen koittanut vähän estellä, ettei tämä ole järkevää, Nevalainen sanoo STT:lle.

Palo saatiin rajattua noin tunnin työllä, ja pelastuslaitokselta oli paikalla noin 10 ihmistä. Alkuiltapäivästä pelastuslaitos oli jo siirtynyt palon jälkisammutukseen.

Ylikomisario Markus Taskisen mukaan pojat puhutetaan ja heidän vanhempiinsa otetaan yhteys. Jos vastaavan tulipalon olisi sytyttänyt aikuinen, hänen voitaisiin epäillä syyllistyneen tulen varomattomaan käsittelyyn, mutta pojat ovat alaikäisiä eivätkä rikosoikeudellisessa vastuussa. Koska aineellisilta vahingoilta vältyttiin, he säästyvät myös vahingonkorvauksilta.

Suurimmassa vaarassa olleiden talojen lisäksi samalla asutusalueella on kymmeniä muita omakotitaloja.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos varoittaa, että maasto on tällä hetkellä erittäin kuivaa ja toivoo ihmisiltä varovaisuutta tulen käsittelyssä.

– Vaikka varoituksia ei ole vielä voimassa, tällä hetkellä on turvallisinta pidättäytyä risujen poltoista ja vastaavista toimista, pelastuslaitos sanoo tiedotteessaan.