Tutkinta: Genovan kolme vuotta sitten romahtaneen sillan tukirakenteita ei ollut huollettu koskaan

Syyllisenä romahdukseen on pidetty maan tieinfrastruktuuria hallinnoivaa Autostrade per l'Italiaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italiassa valmistui torstaina syyttäjien tekemä tutkinta Genovan tuhoisasta kolmen vuoden takaisesta sillan romahtamisesta. Maan infrastruktuuriministeri Giancarlo Cancelleri kutsui tuloksia shokeeraaviksi.

Tutkinnan mukaan sillan huoltaminen oli laiminlyöty käytännössä täysin. Esimerkiksi sen tukirakenteita ei ollut huollettu kertaakaan. Silta valmistui vuonna 1967 ja sortui vuonna 2018. Sillan romahduksessa autoineen päivineen kuoli 43 ihmistä.

Syyllisenä romahdukseen on pidetty maan tieinfrastruktuuria hallinnoivaa Autostrade per l'Italiaa. Tutkinnassa löydettiin 69 yksittäistä epäiltyä, joiden joukossa on muun muassa Autostrade per l'Italian entinen johtaja Giovanni Castelluci.

Tutkinnassa nostettiin esiin myös laiminlyöntejä sillan tarkastuksissa. Esimerkiksi sillan tukipilarit oli tutkittu lähietäisyydeltä tarkastelemisen sijasta alhaalta käsin kiikareilla katsomalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut