Presidentti Niinistö nimitti kansliapäällikkönsä Lontoon-suurlähettilääksi

Jukka Siukosaaren päällikkötehtävä Britanniassa alkaa syyskuun alussa. / ulkoministeriö Handout / ulkoministeriö / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Jukka Siukosaaren Suomen Lontoon-suurlähettilääksi. Siukosaaren päällikkötehtävä Britanniassa alkaa syyskuun alussa.

Siukosaari on toiminut vuodesta 2018 lähtien kansliapäällikkönä presidentin kansliassa. Myös nykyinen Washingtonin-suurlähettiläs Mikko Hautala ponnisti keskeisen edustuston johtoon presidentin kansliasta, kun hän siirtyi kanslian neuvonantajan tehtävistä johtamaan Moskovan-lähetystöä vuonna 2016.

Ulkoministeriössä Siukosaaren ura on alkanut vuonna 1995. Kokemusta edustuston päällikön tehtävistä Siukosaarella on viime vuosikymmeneltä Japanin Tokiosta ja Argentiinan Buenos Airesista.

Siukosaari on toiminut aiemmin muissa diplomaatin tehtävissä Etelä-Afrikassa, Italiassa ja Irlannissa. Myös Lontoon-lähetystö on tulevalle suurlähettiläälle entuudestaan tuttu.

Koulutukseltaan Siukosaari on kauppatieteiden maisteri.

Kansliapäällikön lisäksi presidentin kansliassa vaihtuu lähiaikoina myös linnanvouti, joka vastaa muun muassa kanslian henkilöstö- ja talous- ja tietohallinnosta. Kanslian linnanvoutina aloittaa toukokuun alussa Rajavartiolaitoksen meriturvallisuusjohtaja, kommodori Ismo Siikaluoma. Pitkäaikainen linnanvouti Anne Puonti siirtyy Kuurojen palvelusäätiön toimitusjohtajaksi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut