Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Netanjahu vetosi rauhan puolesta, mutta kahakat jatkuivat Jerusalemissa jo kolmatta yötä

Jerusalemin itäosissa on lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana puhjennut uusia yhteenottoja palestiinalaisten ja poliisin välillä. Pääministeri Benjamin Netanjahu vetosi rauhan puolesta ja pyysi kaikkia osapuolia rauhoittumaan.

Yhteenotot olivat paikalla olleen uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan kuitenkin vähemmän rajuja kuin kahtena aikaisempana yönä.

Netanjahu piti lauantaina kriisikokouksen, jossa oli mukana muun muassa armeijan komentaja.

Tunnelma Jerusalemissa on ollut tavallista kireämpi ramadanin alun jälkeen. Poliisi on estänyt muslimeja kokoontumasta perinteisille tapaamispaikoille vanhassa kaupungissa, ja sadat äärioikeistolaiset juutalaiset osallistuivat marssiin Itä-Jerusalemiin.

Nettiin on jaettu videoita joilla nuoret arabit hyökkäävät ultraortodoksijuutalaisia vastaan ja äärijuutalaiset häiriköivät arabeja.

Viime päivien yhteenotot ovat pahimpia mitä Jerusalemissa on nähty vuosiin. Yhteenotot levisivät myös muualle Länsirannalle, ja Gazasta ammuttiin Israelin puolelle kymmeniä raketteja. Israel vastasi ilmaiskuin.