Pääministeri kertoo tänään koronarajoitusten purkamisen suunnitelmasta eduskunnalle

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus arvioi, että koronavirusepidemia on hallittavissa viranomaisten tavallisin toimivaltuuksin. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoittaa tänään iltapäivällä alkavassa eduskunnan täysistunnossa suunnitelmasta koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitustoimien ja suositusten hallituksi purkamiseksi.

Valtioneuvosto totesi eilen poikkeusolot päättyneeksi. Hallitus arvioi, ettei poikkeuksellisten toimivaltuuksien käyttämiselle ole enää edellytyksiä epidemian hallinnassa.

Hallitus uskoo, että koronavirusepidemia on hallittavissa viranomaisten tavallisin toimivaltuuksin. Pääministeri kertoi tiistaina keskustelleensa asiasta myös presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Poikkeusolot todettiin maaliskuun alussa. Valmiuslaista otettiin käyttöön pykäliä, jotka antoivat muun muassa mahdollisuuden poiketa kiireettömän hoidon määräajoista ja keskittää koronaviestinnän johtamista valtioneuvoston kansliaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut