Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isä teippasi tutin kolmikuisen vauvan suuhun, äiti kielsi vierasta ottamasta teipin pois – syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta

Syyttäjän mukaan vanhemmat saattoivat lapsen hengenvaaraan.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta vanhemmille, jotka syytteen mukaan pahoinpitelivät vauvaansa teippaamalla tutin tämän suuhun maalarinteipillä. Teippaus aiheutti syytteen mukaan vauvalle tukehtumisvaaran.

– Koska tutti on ollut teipattuna, (vauva) ei ole kyennyt sylkäisemään tai muutoinkaan poistamaan tuttia suustaan ottaen huomioon hänen ikänsä, syyttäjän haastehakemuksessa todetaan.

Syytteeseen johtaneet tapahtumat ajoittuvat viime vuoden huhtikuuhun. Lapsi oli tuolloin kolmen kuukauden ikäinen.

Syyttäjän mukaan vanhemmat olivat niin päihtyneitä, että eivät kyenneet huolehtimaan lapsestaan. Asunnossa ollut vieras meni rauhoittelemaan itkevää vauvaa, kerrotaan haastehakemuksessa.

Syytteen mukaan lapsen isä teippasi tutin tämän suuhun, paikalla ollut vieras poisti teipin, ja tämän jälkeen isä kiinnitti teipin uudelleen. Teippi meni suussa olleen tutin yli poskesta poskeen. Lopulta paikalle saapunut poliisipartio poisti tutin teippauksen.

Syyttäjä: heitteillepano ja törkeä pahoinpitely

Molemmat vanhemmat syyllistyivät syyttäjän mukaan heitteillepanoon ja törkeään pahoinpitelyyn. Lapsen äidin pahoinpitelysyyte perustuu siihen, että hän ei poistanut miehensä kiinnittämää teippiä, vaan päinvastoin kielsi asunnossa ollutta vierasta poistamasta sitä.

Vauvan isä on poliisitutkinnassa myöntänyt teipanneensa tutin vauvan suuhun. Äiti puolestaan on myöntänyt tienneensä teippauksesta.

Tapauksen käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona. Syyttäjä vaatii molemmille syytetyille noin puolentoista tai kahden vuoden vankeutta.

Oikeudessa on käsiteltävänä myös aiempi tapaus, jossa pariskunnan mies syytteen mukaan uhkaili ja pahoinpiteli naista sekä esti tätä poistumasta yhteisestä asunnosta. Tilanne kesti sunnuntai-illasta tiistaiaamuun, jolloin nainen onnistui pakenemaan asunnosta.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi syksyllä 2018 avopuolisonsa pahoinpitelyyn ja törkeään vapaudenriistoon.