THL: Suomessa 195 uutta koronatartuntaa, yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema – yli 50 ihmisen tilaisuudet sallitaan erityisjärjestelyin Lapissa ja Pohjois-Savossa ensi viikosta alkaen

THL kertoo uusien koronatartuntojen määrän päivittäin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 195 uutta koronatartuntaa ja yksi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu reilut 3 250, mikä on yli 2 000 tartuntaa vähemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. Edellisten kahden viikon aikana tartuntoja todettiin noin 5 300.

Koronavirustartuntoja on todettu Suomessa nyt yhteensä noin 86 800.

THL kertoo, että sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt yhteensä 126 potilasta. Heistä 31 on tehohoidossa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa koko pandemian aikana nyt yhteensä 914 ihmistä.

THL kertoi perjantaina, että lähes 1,659 miljoonaa ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on noussut eilisestä lähes 67 000:lla. Toisen rokoteannoksen on saanut yli 165 000 ihmistä.

Rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta on 29,8 prosenttia väestöstä ja toisen annoksen osalta kolme prosenttia.

Lapissa maanantaista alkaen isompia yleisötilaisuuksia

Lapin aluehallintavirasto kertoi vappuaattona uudesta yleisötilaisuuksien päätöksestä Lapin sairaanhoitopiirin alueelle. Sairaanhoitopiirin alueella voidaan 3. toukokuuta alkaen järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia yli 50 hengelle.

Avin ohjeiden mukaan tilaisuuksissa yleisö on jaettava useisiin rajattavissa oleville alueille tai katsomolohkoihin, joiden välillä on selkeä suojavyöhyke. Yleisö tulee sijoittaa omille istumapaikoille ja jokaisella alueella voi olla korkeintaan 50 henkilöä. Kussakin näistä katsomolohkoista tai alueista on oltava omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta ja palvelut. Tilaisuuden tai tapahtuman järjestäjän tulee pitää eri alueilla olevat henkilöt erossa toisistaan.

Pohjois-Savossa yleisötilaisuuksia poikkeusjärjestelyin

Myös Pohjois-Savossa on maanantaista alkaen mahdollista järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia, jos Lapin kohdalla mainitut yleisötapahtumien edellytykset täyttyvät.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti asiasta perjantaina, kertoen samalla nostavansa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien yleisen kokoontumisrajoituksen 50 henkeen.

Itä-Suomessa ainoastaan Itä-Savon sairaanhoitopiirissä rajoitukset säilyvät entisellään. Alueella on voimassa kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut