Päivän video: Venäläisen sota-aluksen ohjuslaukaisu menee päin prinkkalaa – suutari kieppuu vaarallisesti aluksen yläpuolella

Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Popular Mechanics -verkkomedia on julkaissut sivuillaan videon, jolla näkyy venäläisen Marshal Shaposhnikov -fregatin epäonnistunut ohjuslaukaisu. Video löytyy Chingis Dambiev -nimiseltä Youtube-kanavalta, jolla se on julkaistu viime viikolla. Suomessa aiheesta kertoo Tekniikka & Talous.

Videolla näkyy, kuinka ohjus lennähtää taivaalle ja jää kieppumaan laivan yläpuolelle. Muutaman voltin tehtyään ohjus putoaa mereen ja jatkaa vielä hetken menoaan pinnan alla.

Popular Mechanicsin mukaan kyseessä on Kalibr-risteilyohjus. Median mukaan video olisi kuvattu Tyynellämerellä. Videon kuvausajankohdasta ei ole tietoa.

Muun muassa Asia Times kirjoitti aiemmin tänä vuonna, että Pentagon on huolissaan Venäjän aikeista aseistaa Tyynenmeren laivastoaan Kalibr-ohjuksilla. Uudella aseistuksella saattaisi olla vaikutuksia alueen sotilaalliseen voimatasapainoon.

Risteilyohjuksia voi käyttää muiden laivojen upottamisen lisäksi esimerkiksi maakohteita vastaan pitkien matkojen päästä. Kalibr-ohjusten ominaisuuksiin kuuluu myös, että ne kiihdyttävät vauhtiaan ja laskeutuvat matalammalle lähestyessään kohdettaan. Tämä tekee niistä erityisen vaikeita alasammuttavia.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut